spot_img
-0.8 C
София
петък | 27.01.2023 | 02:01:44

Акценти от света на изкуството през 2022

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

Гьоте-институт България кани на заключителна за годината дискусия, в която да проследим по-глобалните тенденции в света на изкуството.

07.12.2022 г. 

Начало: 18:00 часа,

Голямата зала за събития на 

Гьоте-институт България

ул. „Будапеща“ 1, София

На 7 декември 2022 г., сряда, от 18:00 ч. Гьоте-институт отправя покана за публична дискусия, която да рамкира значимите културни събития от 2022 г. в света на изкуството. За целта сме поканили събеседници, които да ни разкажат от първо лице впечатленията и опитността си от значимите форуми за изкуство, които се състояха през 2022-ра.

Калин Серапионов

Мария Василева, Вера Млечевска, Аксиния Пейчева и Красимир Терзиев, ще вземат участие в сбитието, модерирано от Лъчезар Бояджиев, за да обобщят най-важните международни арт събития за годината.

Какви кураторски проблеми, артистични тенденции, теми, материали, въпроси, свързани с пола, постколониална или глобална динамика свързват или разграничават documenta 15, Manifesta 14, 59-ото Венецианското биенале и 17-ото Истанбулско биенале?

Никола Михов

Надяваме се да ви видим на живо на 7 декември, обединени от общия ни интерес към съвременното изкуство.
Дискусията ще се проведе на български език, а входът е свободен. Подробна информация за акцентите, които ще бъдат разгледани, може да откриете ТУК.

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Последни
- РЕКЛАМА -spot_img
Вижте още
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here