spot_img
-0.8 C
София
петък | 27.01.2023 | 03:01:19

Световноизвестният виолончелист Марк Дробински с концерт в България

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

Световноизвестният виолончелист Марк Дробински и Симфониета – Враца ще зарадват любителите на класиката с на изключителен концерт под надслов „Духът на романтизма”. Той ще се състои на на 10 март от 19:00 ч. в градската зала във Враца.

Интересен факт за госта е, че той е ученик на легендарния руски виолончелист и диригент Мстислав Ростропович. Дробински пристига от Париж специално за участието си в България. Зрителите ще имат възможността да се насладят на изкуството на виолончелист от най-висока класа, определян от критиците за „демон на виолончелото” заради оригиналния си маниер на изпълнение, виртуозна техника, емоционалност и темперамент.

Под диригентската палка на Христо Павлов заедно със Симфониета – Враца Марк Дробински ще изпълни Концерт за виолончело и оркестър от Едуар Лало. В програмата на „Духът на романтизма” е включена и Симфония №9 „Новият свят” от Антонин Дворжак.

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Лилия Христова
Лилия Христоваhttp://www.cultureone.bg
Лилия Христова е журналистка, редактор и медиатор. Завършва  9-та Френска езикова гимназия „Алфонс дьо Ламартин”, а след това и журналистика в Софийски университет „Св. Климент Охридски”. От 2013 г. работи в различни печатни и онлайн медии. През 2017 г. започва да се занимава и с книгоиздаване, а през 2021 г. започва самостоятелна издателска дейност.
Последни
- РЕКЛАМА -spot_img
Вижте още
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here