spot_img
-0.8 C
София
петък | 27.01.2023 | 04:01:20

Уволниха гениалния диригент, но поддръжник на Путин Валерий Гергиев от Мюнхенската филхармония

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

Кметът на Мюнхен уволни като главен диригент на Мюнхенската филхармония руския маестро Валерий Гергиев заради близките му връзки с руския президент Владимир Путин. Гергиев е главен диригент на Мюнхенската филхармония от 2015 г.

Кметът Дитер Райтер даде на Гергиев срок до понеделник да заклейми руските действия в Украйна:

„Изразих отношението си ясно пред Валерий Гергиев и го приканих да се дистанцира недвусмислено от войната, която Путин води срещу Украйна, и особено в партньорския ни гр. Киев“, каза Дитер Райтер. „Ако Гергиев не заеме ясна позиция до понеделник, не може да остане главен диригент на нашата филхармония“.

От „Ла Скала“ в Милано също поискаха маестрото да изясни позицията си по инвазията в Украйна.

До момента Гергиев не е направил подобно изявление, съобщава БТА.

През последните дни водещи оркестри и театри по света прекратяват отношенията си с Гергиев заради отношенията му с руския президент и отказа му да направи публично изявление по повод руското нахлуване в Украйна.

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Зарина Василева
Зарина Василеваhttp://www.cultureone.bg
Зарина Василева е дългогодишен журналист, отличена е с престижното отличие „Журналистика за развитие – 2020“. Завършила е „Право“ и „Журналистика и медии”. Към момента е докторант по онлайн журналистика  във Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ „Св. Климент Охридски“.
Последни
- РЕКЛАМА -spot_img
Вижте още
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here