Home Киноман „В сърцето на машината“ с Александър Сано и Юлиан Вергов вече по кината

„В сърцето на машината“ с Александър Сано и Юлиан Вергов вече по кината

„В сърцето на машината“ с Александър Сано и Юлиан Вергов вече по кината
В сърцето на машината-постер, снимка: Facebook

Официалната премиера на новия български филм „В сърцето на машината“ с Александър Сано и Юлиан Вергов ще бъде на 18-ти март. Вие можете да го гледате още днес предпремиерно в цялата страна.

Снимка: Facebook

Действието се развива през 1978 г. Група затворници, сред които които такива с тежки престъпления и доживотни присъди, изпълняват принудителен труд в стругарски цех на завод Кремиковци.

Всеки от тях има различна история, морал и разбирания за живота в затвора и извън него. Нужен е само един ден и необикновена случка, за да преобърне цялото им досегашно съществуване. Сблъсъкът между затворници, надзиратели и милицията по онова време допълва напрежението във филма.

Всички актьори са единодушни, че рядко се случва да попаднат на сценарий, който да ги докосне с такава сила и дълбочина. „Имаше магия на снимачната площадка. Всички герои са равнопоставени и имат ключово значение за пълнотата на сюжета. Историята хваща за гърлото и въпреки че действието се развива в рамките на един ден, напрежението е от първата до последната минута, защото никой не може да предвиди какво ще се случи,“ допълва Александър Сано.

„В сърцето на машината“ е филм, за който Мартин Макариев се подготвя повече от 10 години. Сценарият, дело на Борислав Захариев, се базира на истински случай, разказан от близък на самия режисьор. След няколко редакции, детайлно обмисляне и изграждане на образите, историята печели вниманието на комисията към НФЦ и получава финансиране, което позволява инвестиция в най-добрата снимачна техника.

Благодарение на това „В сърцето на машината“ ще е първият български филм за кино с 4К и HDR (High Dynamic Range) качество. Целта е да се постигнат максимално реалистични, контрастни изображения без загуба на фините детайли. Качеството на заснемане винаги е водеща цел на екипа на Мартин Макариев, който стои зад филмите „Вила Роза“, „Привличане“ и „Диви и Щастливи“.

Вече повече от 5000 зрители са се насладили на филма в повече от 20 града в Германия, Франция, Австрия и страните от Обединеното кралство, на места се състоят и по повече от една прожекции. Част от актьорския състав се среща лично с публиката и приема отзиви, като реакциите на зрителите са изпълнени със силен емоционален заряд.

Снимка: Facebook

Режисьор: Мартин Макариев

Оператор: Андрей Андреев

Композитор: Виктор Стоянов

Продуценти: Форуърд Пикчърс Ентъртейнмънт

Монтаж: Никола Миленов

Постпродукция: ImmerseFX.

Разпространение: Силвърнойз

В ролите: Александър Сано, Юлиан Вергов, Христо Петков, Христо Шопов, Владимир Зомбори, Стоян Дойчев, Ивайло Христов, Башар Рахал, както и македонската звезда Игор Ангелов.

Ето и някои от отзивите за филма:

„Гледах Ви на „Златна роза“. През цялото време бях на ръба на седалката. Никой български филм не ме е карал да чувствам толкова. Смях се, плаках, надявах се, страдах и накрая си отдъхнах и си тръгнах заредена, вдъхновена и с часове не можех да спра да говоря за това. Искам да покажа „В сърцето на машината“ на целия свят. Направили сте нещо изключително ценно и красиво. Благодаря! Успех на филма, заслужава, а може би е и нужно да обиколи всеки град в света и да докосне всяко сърце.“

Димана Сотирова

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here