spot_img
-0.8 C
София
неделя | 29.01.2023 | 07:01:04

В Трявна обявиха литературен конкурс с награден фонд 4500 лв.

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

Община Трявна обяви традиционния национален конкурс за лирично стихотворение на името на Петко и Пенчо Славейкови. Престижната надпревара се организира ежегодно и е част от програмата на Славейковите празници в града, които се провеждат в началото на лятото.

Литературният конкурс е за съвременни български и чуждестранни поети, като текстовете на чужд език трябва да бъдат придружени с превод на български. Авторите участват анонимно с по едно лирично стихотворение с не повече от 30 стиха. Изискването на организаторите е творбите, подадени за участие, да не са били публикувани или издавани.

Произведенията трябва да се изпращат в електронен вид на имейл адрес: slavkonkurs.tryavna@gmail.com или на хартия – на адреса на общинската администрация в Трявна – в срок до 10-и май.

Жури присъжда Славейковата награда, както и втора и трета награда, като публиката също избира свой фаворит. Наградният фонд е 4500 лв.

Имената на отличените автори ще бъдат обявени в навечерието на Славейковите празници в Трявна, които ще се проведат в началото на юни.

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Лилия Христова
Лилия Христоваhttp://www.cultureone.bg
Лилия Христова е журналистка, редактор и медиатор. Завършва  9-та Френска езикова гимназия „Алфонс дьо Ламартин”, а след това и журналистика в Софийски университет „Св. Климент Охридски”. От 2013 г. работи в различни печатни и онлайн медии. През 2017 г. започва да се занимава и с книгоиздаване, а през 2021 г. започва самостоятелна издателска дейност.
Последни
- РЕКЛАМА -spot_img
Вижте още
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here