Home Настолна книга В Трявна обявиха литературен конкурс с награден фонд 4500 лв.

В Трявна обявиха литературен конкурс с награден фонд 4500 лв.

В Трявна обявиха литературен конкурс с награден фонд 4500 лв.
Трявна, снимка: Facebook

Община Трявна обяви традиционния национален конкурс за лирично стихотворение на името на Петко и Пенчо Славейкови. Престижната надпревара се организира ежегодно и е част от програмата на Славейковите празници в града, които се провеждат в началото на лятото.

Литературният конкурс е за съвременни български и чуждестранни поети, като текстовете на чужд език трябва да бъдат придружени с превод на български. Авторите участват анонимно с по едно лирично стихотворение с не повече от 30 стиха. Изискването на организаторите е творбите, подадени за участие, да не са били публикувани или издавани.

Произведенията трябва да се изпращат в електронен вид на имейл адрес: slavkonkurs.tryavna@gmail.com или на хартия – на адреса на общинската администрация в Трявна – в срок до 10-и май.

Жури присъжда Славейковата награда, както и втора и трета награда, като публиката също избира свой фаворит. Наградният фонд е 4500 лв.

Имената на отличените автори ще бъдат обявени в навечерието на Славейковите празници в Трявна, които ще се проведат в началото на юни.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here