Home Музика и танци Варненска опера и Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ даряват част от приходите си на Центъра за украински бежанци

Варненска опера и Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ даряват част от приходите си на Центъра за украински бежанци

Варненска опера и Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ даряват част от приходите си на Центъра за украински бежанци
Държавна опера Варна, снимка: фейсбук

Вчера от Центъра за украински бежанци отправиха молба към гражданите, които имат възможност и желание, да направят дарение. Освен финансова помощ, бежанците имат нужда от дрехи, хранителни продукти, а също и храна за домашни любимци. Държавна опера Варна и Театрално-музикален продуцентски център Варна – Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ веднага се отзоваха на помощ.

Институциите ще дарят 20 процента от приходите за четири свои спектакъла на Центъра за украински бежанци във Варна, който спешно се нуждае от финансова помощ, съобщават от БТА.

„Поразените“, снимка: фейсбук

Четирите представления, които ще се играят с благотворителна кауза, са „Поразените“ (с участието на Полина Недкова) на 18 март в ГХГ; „Кървава сватба“ на 29 март – Основна сцена; балетът „Жизел“ на 30 март и симфоничен концерт с творби от Р. Шуман, Й. Г. Райнберг и Ф. Менделсон на 31 март във Фестивалния и конгресен център.

С получените средства ще бъдат закупени стоки и вещи, необходими в този момент на бежанците, съгласно уговорка с центъра. Всеки, който желае да се включи в инициативата, може да закупи билети на касите на Държавна опера Варна и Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ или от сайтовете на двете институции.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here