Home Картини от една изложба Васил Василев – Зуека представя „Моите герои“ в Арт Галерия Le Papillon 

Васил Василев – Зуека представя „Моите герои“ в Арт Галерия Le Papillon 

Васил Василев – Зуека представя „Моите герои“ в Арт Галерия Le Papillon 
"Хора и птици", Васил Василев - Зуека/Арт Галерия Le Papillon

Васил Василев – Зуека представя изложбата „Моите Герои“ в Арт Галерия Le Papillon. Най-новите картини на талантливия артист могат да бъдат разгледани във варненската галерия от 17 март до 5 април 2022 г.

„Моите герои“ са 22 живописни разказа от първо лице, някои провокирани от различни театрални постановки, от литературни образи, от идеи, мечти… Те са откровени, идеалистични обръщения и зов към нашата човечност, съпричастност, ценностна система с идеали и са преживени емоционално от душата на артиста като важни епизоди, фрагменти от сцени на спектакъла, наречен живот.

„Поет“, Васил Василев – Зуека

„Целият ми живот е минал в това да казвам на хората неща, които смятам, че са полезни. Дали ще го правя с картина или с нещо друго – няма никакво значение. Аз рисувам театрални картини, защото през целия си живот съм правил няколко неща: театър, кино и телевизия. Просто сменям театралните средства с боя, с друго художествено средство, за да изразя същата идея. В главата ми е населено с много образи.

Това е просто въображението ми. Цял живот съм правил едно и също нещо – споделял съм идеи и моето мнение за определени явления или процеси в нашата държава и въобще за взаимоотношенията между хората. Това е, което ме вълнува.“

Васил Василев – Зуека

Изложбата може да бъде разгледана онлайн тук.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here