spot_img
-0.8 C
София
неделя | 29.01.2023 | 08:01:53

Веско Ешкенази отново ще свири пред българската публика „Четирите годишни времена“

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

Именитият български цигулар Веско Пантелеев – Ешкенази отново ще представи пред българската публика „Четирите годишни времена“ на Вивалди с Плевенската филхармония.

Първите концерти за 2022 година са на 7 април в Ботевград и на 8 април – в читалище „Съгласие 1869“ в Плевен. 

„България е в мен с цялото си величие, защото си я имам за една много мила и прекрасна държава”, споделя в интервю пред репортер на БТА в Плевен Ешкенази.

Той ще представи и тази година в различни градове забележителните музикални цикли „Четирите годишни времена“ от Антонио Вивалди и „Четири годишни времена“ от Астор Пиацола в една програма.  

„Двете творби се допълват великолепно и всеки слушател ще остане вдъхновен след този концерт“, убеден е виртуозът Веско Пантелеев – Ешкенази.

Вивалди и Пиацоласа ярки представители на различни музикални култури, дават две различни версии на една и съща тема. Музика, написана в началото на 18-ти век в Италия – изящна и поетична, която разказва за природата, и музика на страсти, на светлина и мрак, на любов и омраза, сътворена в средата на 20-ти век в Аржентина.

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Зарина Василева
Зарина Василеваhttp://www.cultureone.bg
Зарина Василева е дългогодишен журналист, отличена е с престижното отличие „Журналистика за развитие – 2020“. Завършила е „Право“ и „Журналистика и медии”. Към момента е докторант по онлайн журналистика  във Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ „Св. Климент Охридски“.
Последни
- РЕКЛАМА -spot_img
Вижте още
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here