Home Детски кът XVII Световен конкурс за детско хайку

XVII Световен конкурс за детско хайку

XVII Световен конкурс за детско хайку

До 28 февруари е срокът за подаване на творбите в XVII Световен конкурс за детско хайку, като тази година е на тема “Градове”. Децата, които желаят да участват в конкурса, трябва да бъдат на възраст под или на 15 г. към датата на участие.

Конкурсът е отворен за  всякакви произведения на изкуството (освен снимки и цифрови рисунки). Хайку трябва да бъде изписано на 3 кратки реда (по възможност не с химикал). Всяка кандидатура трябва да бъде оригинална и непубликувана творба от самото дете. Всеки участник може да участва само с една рисунка с хайку.

Организиторите уточняват, че хайку стихчето трябва да бъде придружено от ръчно нарисувано или ръчно изработено художествено произведение върху лист с размер А-4 (21 см х 29.7 см) или лист за писма (8.5 инча х 11 инча). На гърба на произведението да бъде залепен формуляр за кандидатстване, подписан от родител/настойник. Забранена е помощ от други лица (родители, възрастни, братя и сестри или други деца).

16-ти Световен конкурс за детско хайку

Резултатите ще бъдат обявени през месец август 2022 г.

Наградите са предметни и грамоти. А най-добрите хайку от света ще бъдат публикувани в антологията на конкурса „Хайку от децата по света“, том 17.

Формуляр за кандидатстване: https://dox.abv.bg/download?id=3b5dff583d.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here