spot_img
-0.8 C
София
неделя | 29.01.2023 | 08:01:39

За първи път публиката ще избере един от носителите на „Оскар”

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

Членовете на Академията няма да бъдат единствените, които ще гласуват за любимите си филми преди 94-ите награди на „Оскар”.

От този понеделник потребителите на Twitter вече могат да гласуват за любимите си филми, излезли през 2021 г., независимо дали са сред номинираните, с хаштага #OscarsFanFavorite. Филмът, който получи най-много гласове на фенове до 3-ти март, ще бъде признат по време на наградите, които се излъчат на 28-и март.

Също така трима потребители, които гласуват в периода между 14-и февруари и 3-ти март, ще спечелят пътуване до Лос Анджелис с всички разходи, за да връчат лично наградата „Оскар” на следващата церемония през 2023 г.

Въвеждането на такава категория е било предложено още през 2019 г., но тогава членовете на филмовата академия и критиците са се противопоставили на идеята. Все още не се знае как точно ще бъде назована наградата, която ще получи най-популярният сред зрителите филм на предстоящата церемония.

В допълнение потребителите на Twitter ще могат да публикуват любими си сцени от филми от 2021 г., „гласувайки” за тях, като използват #OscarsCheerMoment. Тези, които бъдат публикувани най-много пъти, ще бъдат показани на церемонията по връчването на наградите. Петима от потребителите, участвали в кампанията, ще получат награден пакет, който включва цяла година безплатни билети за филми по техен избор, абонаменти за стрийминг услуги и ексклузивни артикули от магазин “Academy Museum”.

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Лилия Христова
Лилия Христоваhttp://www.cultureone.bg
Лилия Христова е журналистка, редактор и медиатор. Завършва  9-та Френска езикова гимназия „Алфонс дьо Ламартин”, а след това и журналистика в Софийски университет „Св. Климент Охридски”. От 2013 г. работи в различни печатни и онлайн медии. През 2017 г. започва да се занимава и с книгоиздаване, а през 2021 г. започва самостоятелна издателска дейност.
Последни
- РЕКЛАМА -spot_img
Вижте още
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here