Home Киноман За първи път публиката ще избере един от носителите на „Оскар”

За първи път публиката ще избере един от носителите на „Оскар”

За първи път публиката ще избере един от носителите на „Оскар”

Членовете на Академията няма да бъдат единствените, които ще гласуват за любимите си филми преди 94-ите награди на „Оскар”.

От този понеделник потребителите на Twitter вече могат да гласуват за любимите си филми, излезли през 2021 г., независимо дали са сред номинираните, с хаштага #OscarsFanFavorite. Филмът, който получи най-много гласове на фенове до 3-ти март, ще бъде признат по време на наградите, които се излъчат на 28-и март.

Също така трима потребители, които гласуват в периода между 14-и февруари и 3-ти март, ще спечелят пътуване до Лос Анджелис с всички разходи, за да връчат лично наградата „Оскар” на следващата церемония през 2023 г.

Въвеждането на такава категория е било предложено още през 2019 г., но тогава членовете на филмовата академия и критиците са се противопоставили на идеята. Все още не се знае как точно ще бъде назована наградата, която ще получи най-популярният сред зрителите филм на предстоящата церемония.

В допълнение потребителите на Twitter ще могат да публикуват любими си сцени от филми от 2021 г., „гласувайки” за тях, като използват #OscarsCheerMoment. Тези, които бъдат публикувани най-много пъти, ще бъдат показани на церемонията по връчването на наградите. Петима от потребителите, участвали в кампанията, ще получат награден пакет, който включва цяла година безплатни билети за филми по техен избор, абонаменти за стрийминг услуги и ексклузивни артикули от магазин “Academy Museum”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here