Home Картини от една изложба Започват „Разговори за скулптурата“ в галерия „Васка Емануилова“

Започват „Разговори за скулптурата“ в галерия „Васка Емануилова“

Започват „Разговори за скулптурата“ в галерия „Васка Емануилова“
"Росита",Васка Емануилова, снимка: СГХГ

Галерия „Васка Емануилова“ стартира образователна програма в сътрудничество с депо „Скулптура“ и ще представя поредица от разговори за скулптурата с лектори от различни области на хуманитаристиката – философия, естетика, изкуствознание, културология. Това съобщават от Софийската градска художествена галерия (СГХГ), цит. по БТА.

По този начин, наред с популяризирането на творчеството на българката скулпторка Васка Емануилова, галерията ще осъществи и функцията си на форум за съвременна българска култура и изкуство.

Първото събитие от поредицата „Разговори за скулптурата“ е на 23 февруари от 18:00 ч. и е озаглавено „Българската скулптура извън скулптурата“ – лекция на д-р Кирил Василев от Софийския университет.

Снимка: Фейсбук

Поредицата „Разговори за скулптурата“ в галерия „Васка Емануилова“ е насочена към младежка и възрастна аудитория, ученици от училищата по изкуства, студенти от НХА, както и към широката публика с интерес към изобразителното изкуство, неговата теория и история и по-специално въпросите, свързани със скулптурата.

Всяко събитие ще бъде обявявано предварително на сайта на галерията и нейната фейсбук страница. Разговорите ще се излъчват на живо в социалните мрежи (YouTube канала, Facebook) на Софийска градска художествена галерия и ще бъдат на разположение като видеоархив.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here