Home Картини от една изложба Зеленски vs. Путин или Хари Потър vs. Лорд Волдемор

Зеленски vs. Путин или Хари Потър vs. Лорд Волдемор

Зеленски vs. Путин или Хари Потър vs. Лорд Волдемор
Kawu - Путин като Волдемор, снимка: Facebook

В полския град Познан на улица Гетманска се появиха ярки необичайни стенописи в стил „Хари Потър“. Те са създадени от местния художник Kawu, който изрази подкрепата си към Украйна.

Снимка: Facebook


Според Канал 24 Kawu изобразява президента на Украйна Владимир Зеленски и президента на страната-агресор Владимир Путин, като ги сравнява с образите от известната сага за младия магьосник Хари Потър.
Тези, които са чели книгите или са гледали филмите за младия магьосник, знаят отлично кои са Лорд Волдемор и Хари Потър, който в крайна сметка побеждава всички тъмни сили.
На фона на стенописа с Владимир Зеленски се виждат катедралата „Света София“ и знамето на Украйна с надпис „Свободна Украйна“.
Лорд Волдемор, според сюжета на Дж. К. Роулинг, е мощен зъл магьосник, който, практикувайки черна магия, извършва жестоки престъпления, тероризира света на магьосниците и хората, които нямат магически способности.

Снимка: Facebook

Зад стенописа с Путин се вижда украинското знаме и огън – именно той говори за войната, която руснаците започнаха на територията на Украйна. В горния десен ъгъл освен подписа на изпълнителя има и хаштаг #NoWar.
Освен снимката, художникът направи и видео, показващо как изглеждат стенописите отгоре:

Преди дни авторката на книгите за Хари Потър Дж. К. Роулинг призова да се помогне на украинските деца, засегнати от нападението на Путин. Самата писателка вече е дарила 1,3 милиона долара.

Източник: Кино24.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here